Rijswijks Dagblad | Alles behalve saai bij een weekenddienst bij de politie Rijswijk

Alles behalve saai bij een weekenddienst bij de politie Rijswijk

mainImage
Alles behalve saai bij een weekenddienst bij de politie Rijswijk

Eens in de zoveel tijd gunt het politiebureau Rijswijk een kijkje in de keuken. Zo ook nu weer waarin een weekend heel gebeurt.

Hieronder integraal het verslag het verslag.

Een greep uit het politiewerk van basisteam Rijswijk dit weekend:

Vrijdag werd een man aangehouden die auto’s vernielde en daarbij ook nog eens zijn hond schopte. Tevens maakte de man aan het bureau een verwarde indruk. Hij moet zich vandaag voor de rechter verantwoorden. Zijn hond werd in beslag genomen.

Voor de uniformdienst was er vrijdag een grote verkeersactie.
Vrijdag tot en met zondag was er een Iritrees festival bij Event Plaza. Het parate peloton was samen met wijkagent Leon en de teamleiding aanwezig om alles in goede banen te leiden. Hierbij is het rustig gebleven.

Zaterdagavond werden surveillerende leden van het parate peloton aangesproken door een oplettende burger die drie verdachte personen in tuinen en naar huizen had zien kijken. Hierop werden twee personen gecontroleerd die aan het signalement voldeden. Zij hadden zwarte handschoenen bij zich en een schroevendraaier. Ook kon één van hen zich niet identificeren. Zij werden aangehouden voor de APV voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen en de Wet ID. De persoon zonder ID bewijs is overgedragen aan de vreemdelingendienst. De ander werd na een bekeuring heengezonden.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee minderjarige jongens gecontroleerd. Zij hadden een fiets bij zich die van diefstal afkomstig was en werden aangehouden voor heling. Aan het politiebureau had één van de jongens verdovende middelen bij zich en een verborgen wapen. Zondagavond werden de jongens door hun ouders opgehaald en naar huis gestuurd. Voor het mes en de verdovende middelen moet één van de jongens zich melden voor een werkstraf bij HALT.

Daarna werd er door en surveillance eenheid gezien dat er twee jongens in een reclame mast waren geklommen. Niet slim dat zij hun persoonlijke spullen waaronder hun identiteitsbewijs onder aan de mast hadden laten liggen. Zij kregen een boete.

Zondagavond wilden twee winkelboeven er met een volle kar boodschappen vandoor gaan. Het winkelpersoneel kon één van de mannen aanhouden en overdragen aan de politie. Hij heeft de nacht moeten blijven om vanochtend gehoord te worden.

Later op de avond werd door een agent in vrije tijd een man aangehouden die graffiti aan tekenen was op een container. Ook hij moest overnachten op het politiebureau. Beide zitten nog vast.

Dan zijn er in het weekend in totaal 4 personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén daarvan blies aan het bureau net iets lager dan strafbaar was dus kon hij worden heengezonden.

De laatste die werd aangehouden identificeerde zich met een rijbewijs van iemand anders wat strafverzwarend is.
Zoals u misschien wel weet is ons bureau op zondag gesloten. Daar is nog niet iedereen binnen de gemeente mee eens (zie foto)

 


Foto: Digitaal Dagblad